Oostburg

Hotel du Commerce bevindt zich in het gezellige centrum van Oostburg. Benieuwd wat Oostburg u allemaal te bieden heeft? Neem een kijkje hieronder! 

 

Sluis

Zin om heerlijk te gaan shoppen? Er is geen plek in Zeeuws-Vlaanderen waar je dat beter kunt doen dan in Sluis! Een stad op de grens van België en Nederland. Sluis bestaat uit een langgerekte winkelstraat met boetiekjes, chocoladeateliers, brand stores en nog veel meer. De invloed van België is hier ook goed te merken. Sluis is een stad voor Bourgondiërs, dit was dan ook de plaats van Sergio Hermans beroemde restaurant Oud Sluis. Dat is nu gesloten maar je kunt wel aanschuiven bij zijn broer, die in het oude pand restaurant de Eetboetiek runt. Maak je liever een fijne wandeling? De stadswallen rondom ‘Sluus’ zoals ze het hier noemen, geven je een prachtig zicht op Sluis en de groene omgeving. Een bezoek aan het Belfort is ook een aanrader.

Kilometerslange kust

In ongeveer 10 minuten bent u met de auto bij de kust. Kiest u voor een bruisende omgeving? Ga dan zeker een kijkje nemen bij Breskens! De panoramaweg is een aanrader. Heeft u liever een rustig dagje aan het strand? Dan kunt u beter naar Nieuwvliet-Bad of Groede. In Cadzand-Bad zijn meerdere restaurantjes om gezellig te lunchen. Maakt u graag een fietstocht? De route langs de kust biedt voldoende afwisseling. Langs de mooie natuurgebieden, door de duinen langs de restaurantjes, langs de haven van Cadzand-Bad of Breskens.. voldoende bezienswaardigheden!

Breskens

Alles ligt hier dicht bij elkaar. Vanuit de dijk loop je zo over het wandelpad de stad in. Hier vind je diverse goede visrestaurants en een vissershaven, dus verser krijg je het niet. Winkelen of neerstrijken op een terrasje doe je aan het gezellige Spuiplein, waar in de zomer een fijn strandsfeertje hangt.

 

Brugge

Vanuit Oostburg kunt u prima een bezoek brengen aan onze zuiderburen. Een aantal populaire en prachtige Belgische steden liggen op korte afstand van deze streek. Brugge bijvoorbeeld, waar een tocht door de grachten een absolute must is, maar ook Gent met haar historische centrum. Ga je bij Cadzand de grens over dan rijd je door Het Zwin, een natuurgebied aan de Belgische kust met duinen, slufters, zeldzame plantensoorten en duizenden (water)vogels. Echt prachtig! Voorbij het Zwin bereik je de Belgische kust, met plaatsen als Knokke, Blankenberge en de Haan. Brede zandstranden, boulevards zo ver je kunt kijken en bijzondere bouwwerken. Zoals u merkt heeft Zeeuws-Vlaanderen voldoende te bieden. Tijd om er eens een bezoek aan te brengen! We hopen u snel te mogen ontvangen!

Vlissingen

Stad aan zee. Een unieke bestemming die het stadse karakter combineert met de oneindige mogelijkheden van het strand en het water. U kunt hier ontspannen wandelen over de 2 kilometer lange boulevard. Of lekker een dagje op één van de 6 stranden doorbrengen. De scheepsdynamiek die zich voor de boulevard afspeelt is uniek, de schepen varen op steenworp afstand voorbij! Vanaf een van de vele terrassen op de boulevard kunt u genieten van dit prachtige uitzicht.
Naast het maritieme aanbod vindt u in de binnenstad monumentale panden die worden afgewisseld met bijzondere hedendaagse architectuur. In de binnenstad kunt u heerlijk een dagje winkelen en genieten van het brede aanbod van restaurants, brasseries en cafés. 

Tip: ga met de Westerschelde ferry van Breskens over naar Vlissingen. Heerlijk 25 minuten lang ontspannen op de boot.

Groede

Klein en charmant, dat is Groede. Een prachtig dorpje met historische huizen, smalle straatjes en monumenten. De gezellige markt hier is een fijne plek voor een pauze, of bezoek het voormalige Duitse bunkerdorp. Groede is goed bewaard gebleven, tijdens de tweede wereldoorlog was dit namelijk een Rode Kruis dorp, een plek waar niet gevochten mocht worden en waar de gewonden verzorgd werden. Dit is nog steeds te zien aan het rode kruis op de kerk. Eenmaal per jaar wordt Groede overspoelt door muziekfans. Zij bezoeken Groede festival, dat is een populair muziekfestival.

Musea 

Groede Podium is een speel- en bunkerpark. Leuk voor jong en oud! Oorlogsverhalen komen hier op een speelse manier tot leven. Het park is dagelijks gratis toegankelijk. De bunkers uit 1942 zijn als stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog een belangrijk onderdeel van het park en vragen erom op ontdekking te gaan. Er is een wisselexposities in de voormalige Sanitätsunterstandbunker en Geschutsbunker. Deze brengen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Stützpunkt Groede weer tot leven. Een bezoekje waard! 

Bizarium in Sluis is een verrassend museum vol bizarre uitvindingen. Een ‘wonderkamer’ van briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, hun technische vindingrijkheid en vooral onmetelijke passie. Laat u inspireren en verwonderen met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Om de bezoeker een comfortabel en uniek museumbezoek te bieden, werkt het museum met time-slots van 15 minuten. Reserveer tijdig je ticket vooraf online.

Het Belfort van Sluis, daar kun je niet omheen! Je ziet de Belforttoren al van verre staan. Het Belfort ademt één en al historie. Saai? Welnee! Het Belfort is tegenwoordig een interactief museum. Op alle verdiepingen valt er genoeg te ontdekken en te beleven over o.a. de geschiedenis van Sluis en J.H. van Dale en taal. In de torenkamer test je je kennis met een quiz, speel het dialectenspel, luister naar Jantje van Sluis en beklim de Belforttoren. Het Belfort is geopend voor bezoekers, de openingstijden en informatie kun je terugvinden op hun website. 

Het Visserijmuseum in Vlissingen vertelt boeiende verhalen van de zee, over vissers en de bijzondere vangsten van fossielen, schelpen en andere zeeschatten. Daarnaast hebben ze een grote collectie tentoongestelde vogels en een zeeaquarium met verschillende vissen zoals haaien, zeepaardjes, platvissen, krabben, garnalen, zeesterren en kreeften. De geschiedenis van de visserij in Breskens komt tot leven aan de hand van voorwerpen, maquettes, schilderijen en verhalen. Ook de uitgebreide verzameling van fossiele botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden, mammoetkiezen, vaak al miljoenen jaren oud, brengen de geschiedenis tot leven. Deze fossielen zijn door de Breskense vissers opgevist. Een oud visserman demonstreert visnet breien en het vissers-knopen leggen. Genoeg te zien en te beleven dus!

Museum cultuurforum Aardenburg is het jongste museum van Zeeland. Deze is te vinden in één van zijn oudste steden: Aardenburg. Op een verrassende manier beleef je er samen met je familie de Romeinse tijd. Wist je dat er een echt castellum heeft gestaan, bijna 2000 jaar geleden? Resten van dit fort zijn in de stad opgegraven, net als veel Romeinse voorwerpen. In het museum leer je op interactieve wijze hoe deze voorwerpen werden gebruikt in bijvoorbeeld de keuken en het badhuis. Ook kun je er echte Romeinse spelletjes spelen. Naast het museum staat de Sint-Baafskerk, de oudste kerk van Zeeland. Via een VR-presentatie maak je een reis terug in zijn verleden. Wie van geschiedenis en verrassingen houdt, moet zeker een bezoek aan deze stad brengen!

Vlak bij ons hotel, aan de rand van het centrum van Oostburg bevindt zich het oorlogsmuseum Switchback. Het museum is vernoemd naar de codenaam van de Canadese militaire operatie ter bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen in oktober 1944: “Operatie Switch Back”. Het hotel is geopend op zaterdag van 13:00 tot 17:00 in de maanden juli en augustus.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.

Restaurant reserveren